Make your own free website on Tripod.com

Site za razmenu i download srpskih subtitlova

 

Namena ovoga site-a je da se sve mnogobrojnijim ljudima, koji gledaju filmove na računaru omogući gledanje istih sa srpskim prevodom. Samo da napomenem ovde da se tekstualni fajlovi u Subviewer formatu mogu koristiti i sa softverskim DVD playerima, a ne samo sa DivX-om.

U sekciji za slobodan download se nalaze titlovi, koji su dostupni i na drugim mestima na Internetu, u prvom redu na dvd.box.sk . Skidanje fajlova odatle je slobodno svima, bez ograničenja. Moram ovde reći da su to prevodi samo na srpskom jeziku, nema hrvatskih. Ukoliko ne nađete srpski prevod, možete pogledati da li postoji hrvatski na malopre spomenutom sajtu. Takođe sam nastojao da tu ne ubacujem prevode sa previše grešaka, bez YU slova (c umesto ć itd..).
Download srpskih prevoda

Druga sekcija je sekcija za razmenu. Ovde će biti prevodi kojih nema drugde na netu. Razmena će biti obavljana putem E-maila. Više detalja tamo - Lista prevoda za razmenu

Napomene u vezi subtitle formata: Formati Subrip, Subviewer i MicroDVD se lako konvertuju međusobno sa programom Subadjust.
Sa istim programom se za par minuta mogu srediti eventualne greške u sinhronizaciji. One su obično zbog razlike na početku filma - negde je uvod kraći ili duži. Može biti i da je titl na različitom frame-rate-u. I to se lako sređuje sa pomenutim programom, uz malo prakse.